speelgoedmix banner v1.jpeg

Ugears Monowheel

Ugears Monowheel
Ugears Monowheel
Ugears Monowheel
Ugears Monowheel

34.95

Voorraad: 1

Voor 15.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis.
Aantal

Veilig online en achteraf betalen.
Snelle levering in Nederland en België.
Ook achteraf betalen mogelijk voor scholen en bedrijven.
30 dagen bedenktijd en retourneren.

veilig en achteraf online betalen

Product beschrijving


Ugears Monowheel* Aantal onderdelen: 300          * Verzendkosten: € 3,50          * Afmeting: 18.5 x 9.5 x 16 cm
 

Wij hopen dat je de ongewone en speciale mechanische modellen van Ugears hebt gemist, want hier komt het Ugears Monowheel binnengerold om zich aan te sluiten bij jouw Ugears collectie!

Bladerend door oude fotoarchieven, vonden ze een beeld van een leuk en slim transportapparaat, uitgevonden in het begin van de twintigste eeuw.
Dit was een enkel wiel met één bestuurder-passagier die er zo tevreden uitzag, terwijl hij op zijn eigenaardig voertuig zat, dat zij niet anders konden dan er ook één te ontwerpen voor onze collectie.

Het onderzoek werd uitgebreid om meer uit te vinden over eenwielige mechanismen en vonden machines die helemaal geen bestuurder nodig hadden.
Deze waren uitgevonden voor de oorlogsvoering, bedekt in heel veel pantsering. Wat ons echt inspireerde, was een vergelijkbare benadering van de transmissie, die in alle prototypes vanaf de
jaren 1860 werd gebruikt, namelijk: een bewegend buitenelement met een stationair mechanisme erin.


 

Er is geen pantserschaal inbegrepen – jouw nieuwe Monowheel is ontworpen in skelet-steampunk stijl en laat je genieten van een heerlijk goed zicht op alle bewegende en draaiende tandwielen.
Ondanks zijn luchtig en delicaat uiterlijk is jouw nieuw model behoorlijk stevig – je kunt het naar buiten meenemen en het goed laten rollen op de stoep en andere (half)harde oppervlaktes.

De onderdelen van het mechanism imiteren een echte stoommachine. Het ontbreken van een buitenschil geeft makkelijke toegang tot de elastiekjesmotor en zo kun je deze makkelijk vervangen als het een keer zo ver is.

Twee werkwijzen garanderen nog meer pret. De eerste modus met vergrendelde pootjes zorgt er voor dat de Monowheel onafgebroken door kan rijden voor ongeveer anderhalf tot twee meter tot de rubberenbandmotor ontspannen raakt.
Daarna draait het model sierlijk bij en stopt het.

De tweede modus, met de pootjes in ontgrendelde positie, zal jouw Monowheel vooruit laten rollen, terwijl de rubberbandmotor aan het werk is. Vervolgens draait het om en de voetjes schuiven naar binnen.
Daarna rolt het model door tot het tegen een obstakel aan loopt. In deze modus zal het model tot maximaal vijf meter afleggen.

Wat dacht je ervan om wat mechanische bowling te gaan spelen met ons model. Deze sport bevelen wij al onze vrienden aan!
 

  • Bouwen zonder lijm of speciaal gereedschap.
  • De onderdelen zijn laser voorgesneden en passen perfect op maat
  • Inclusief een duidelijke stap voor stap handleiding.
  • Als je klaar bent met bouwen kan je het model laten bewegen.
 

Weet u het niet zeker? Geef een cadeaubon.

Specificatie

  • Merk: Ugears
  • Vanaf: 14 jaar
  • Materiaal: hout

Terug naar overzicht
Plaats je vraag hieronder

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren.     Meer weten over ons     Privacy & Cookiebeleid?>>
SLUITEN